top of page

Begeleidingstraject

Eerste contact:

Je kunt  bellen of mailen voor meer informatie. We bespreken kort je hulpvraag en de manier van werken bij de Ontdekplek. Als je besluit van de begeleiding gebruik te maken, plannen we een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Via de mail ontvang je een vragenlijst, die als leidraad wordt gebruikt tijdens het intakegesprek..

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek, dat ik bij voorkeur met beide ouders voer, komt aan de orde hoe je als vader of moeder de situatie met je kind beleeft. Waar lopen jullie tegenaan en wat willen jullie graag? Jullie zoon of dochter is hierbij niet aanwezig, zodat jullie vrijuit kunnen praten. Samen nemen we de vragenlijst door en geef ik uitleg over hoe ik werk.

Vervolgens bespreken we of we gaan starten met de begeleiding van jullie kind.

Kindsessies

De eerste sessies gebruik ik om goed contact met je kind op te bouwen. 

Tijdens het spelen of kletsen, stel ik vragen en benadruk ik wat je kind goed kan. Ik vergroot tijdens de sessies zijn zelfstandigheid, zelfvertrouwen en zelfkennis, waardoor je kind sterker komt te staan. Daarnaast gaan we samen op zoek naar slimme oplossingen en tips voor de dingen waar je kind last van heeft. Vaak oefenen we hiermee, als voorbereiding om ze thuis, op school of ergens anders in te zetten.

Tussengesprek/ evaluatiegesprek

Na vijf sessies volgt een oudergesprek, waarin ik mijn bevindingen van jullie kind bespreek en natuurlijk ook graag wil weten wat er veranderd is. Ik stem vooraf met jullie kind af wat ik wel of niet mag delen. Want wat in de sessies besproken wordt, is vertrouwelijk. Uiteraard houd ik jullie altijd op de hoogte van het proces dat zich tijdens de sessies afspeelt. Tijdens dit gesprek bepalen we samen of het gewenste resultaat al bereikt is of dat een vervolg gewenst is.

 

10.jpg
5.jpg
bottom of page